سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فنگ شویی و راهنمای جامع اجرای آن در منزل

 


چگونه در فضاهای کوچک نیز فنگ شویی را اجرا کنیم؟

ریشه‌ی آیین فنگ شویی (Feng Shui) به باورهای مردمان شرق آسیا، به‌ویژه اهالی چین باستان برمی‌گردد. طبق ادعای آیین فنگ شویی، پاکیزگی، روشنایی و هماهنگی، تناسب و نظم میان اشیا و لوازم، سبب جریان انرژی «چی» (انرژی بی‌مرز حیات و کیهان برای سلامت و زیبایی و موفقیت) در منزل و محل کار و گهواره  می‌شود و درنتیجه شادی، حال خوب، موفقیت و امید به زندگی افزایش می‌یابد. اگر شما هم از آن‌ دسته افرادی هستید که به‌تازگی با فنگ شویی و رسم‌ورسوم خاص آن آشنا شده‌اید و برای به‌کارگرفتن قوانین آن سردرگم هستید، یا اینکه علی‌رغم آشنایی با این فرهنگ هنوز هم احساس می‌کنید یک جای کارتان می‌لنگد، با ما همراه باشید؛ چراکه قصد داریم راهنمای جامع فنگ شویی برای تازه‌کارها و نیز قوانین اساسی فنگ شویی برای دکوراسیون گوشه‌وکنار منزل را برای‌تان توضیح بدهیم.

چگونه فنگ شویی را شروع کنیم؟

«فنگ‌شویی» در لغت به معنای «باد و آب» است. بر اساس این باور، حرکت باد و آب و به‌کاربردن درست عناصر، انرژی خوبی در محیط زندگی ما ایجاد می‌کند. اصول فنگ شویی را در تمام گوشه‌وکنار خانه و محل‌ کار می‌توان اجرا کرد، اما معمولا قوانین فنگ‌شویی در ابتدا برای تازه‌کارها کمی پیچیده و گیج‌کننده به نظر می‌رسند.

در ابتدای کار لازم است بدانید که برای اجرای اصول فنگ‌شویی در گهواره چوبی و منزل و محل‌ کار نیاز نیست درک عمیقی از قوانین این آیین باستانی شرق آسیا داشته باشید. برای جریان بهتر انرژی مثبت در خانه کافی‌ است، نکات ساده و ابتدایی فنگ‌شویی را بدانید.

برای مثال ممکن است برخی نقاط منزل مثل آشپزخانه و سالن‌نشیمن  وحس بهتری به شما منتقل کنند و درنتیجه شما تمام هم‌و‌غم‌تان را برای اجرای اصول فنگ‌شویی در این مکان‌ها می‌گذارید و سایر نقاط منزل را مثل حمام و اتاق‌خواب  و کریر حصیری که اتفاقا بسیار در جریان انرژی خوب و مثبت نقش ایفا می‌کنند، فراموش می‌کنید. اصل نخست در آیین فنگ‌شویی این است که خانه یک تکه‌ی یکپارچه و هماهنگ است و تمام نقاط منزل به هم ربط دارند، به همین دلیل انرژی مثبت از گوشه‌ای به گوشه‌ی دیگر در جریان است.

برای مثال بسیاری از افراد که در اجرای آیین فنگ‌شویی تازه‌کار هستند، نقاط مهمی مثل پارکینگ، زیر‌پله‌ها، کمدها و انباری را از قلم می‌اندازند و تمام تمرکزشان را روی نقاطی می‌گذارند که بیشتر از سایر جاها دیده می‌شوند؛ درحالی‌که این مکان‌ها همواره تمیز و مرتب هستند. در اصل نامرتب‌بودن و کثیفی مکان‌هایی مثل انباری و کمدهاست که مانع جریان انرژی در سایر نقاط منزل می‌شود. نخستین توصیه‌ی اساتید فنگ‌شویی این است که برای شروع اجرای آیین فنگ‌شویی در منزل و محل‌ کار برخی اشتباهات ساده و به‌ظاهر سطحی، اما در باطن حیاتی و مهم را مرتکب نشوید.

قدم اول برای مبتدی‌ها؛ فنگ شویی یعنی تعادل میان تاریکی و روشنایی

فلسفه‌ی فنگ شویی بر این باور است که هر وسیله و شی‌، دارای انرژی (چی) است و شیوه‌ی چیدمان اشیاء بر روحیه و سلامت ما تأثیر مثبت یا منفی می‌گذارد. در هر خانه‌ای بعضی عناصر دارای نیروی «یین» هستند، که به معنی ایستایی و پایداری است، این عناصر معمولا نسبت به دیگر عناصر که دارای نیروی «یانگ» هستند، تاریک‌تر و سنگین‌ترند. «یانگ» به معنی روشن‌تر، گرم‌تر و سبک‌تر و نماد تحرک است. در حقیقت رمز اصلی چیدمانی مناسب براساس فنگ‌شویی، رسیدن به تعادل میان این دو نیروی تاریک و روشن است.

فراموش نکنید در خانه اجرای آیین فنگ‌شویی، می‌تواند به‌سادگی تغییردادن جای یک آینه و گهواره حصیری  باشد. قدم اول این است که یک طرح قابل اجرا برای اجرای آیین فنگ‌شویی در منزل‌تان بنویسید یا اینکه یک لیست آماده کنید و به ترتیب نقاطی از منزل یا محیط کار را که بیشتر برای‌تان اهمیت دارند، در آن مشخص و اولویت‌بندی کنید، با این‌ همه فراموش نکنید که به ترتیب اهمیت، اصول فنگ‌شویی را در تمام نقاط منزل و محیط کار پیاده کنید. به‌یاد داشته باشید هرچه هارمونی اشیا و وسایل در محیط بیشتر باشید، انرژی «چی» بهتر و راحت‌تر پیرامون شما جریان پیدا می‌کند.

برای اجرای فنگ شویی اولویت‌ها را مشخص کنید

یادتان باشد که اگر اولویت‌هایتان را مشخص کنید، اجرای آیین فنگ‌شویی آسان‌تر می‌شود؛ پس این نکات مهم را فراموش نکنید:

1. فنگ شویی و درب ورودی منزل

درب ورودی و اصلی منزل یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در آیین فنگ‌شویی است. آیا درب ورودی منزل با درب پشتی منزل (اگر منزل‌تان درب پشتی هم دارد) در یک ردیف هستند؟ آیا درست روبه‌روی درب ورودی منزل‌تان راه‌پله دارید؟ در فلسفه‌ی فنگ‌شویی درب ورودی منزل، یکی از مهم‌ترین نقاط است؛ چرا که انرژی «chi» یا انرژی بی‌مرز حیات برای زیبایی و سلامت و موفقیت از درب ورودی وارد منزل یا محل کار می‌شوند.

«راه‌پله» یا درخت و تیر چراغ‌برق مانع ورود انرژی به منزل می‌شوند. جلو درب ورودی منزل یا محل کارتان را همیشه تمیز نگه دارید؛ چرا که پاکی و تمیزی در هر فرهنگی منجر به جریان انرژی مثبت در محیط می‌شود. فرهنگ تمیزی و پاکیزگی نه پیچیده است و نه نیاز به اصول خاصی حتی رعایت اصول آیین فنگ‌شویی دارد.

در آیین فنگ‌شویی به درب ورودی منزل به اصطلاح «دروازه‌ی ورود انرژی چی» می‌گویند. همان‌طور که پیش از این گفتیم انرژی «چی» در فرهنگ سرزمین‌های شرق آسیا، انرژی بی‌مرز حیات برای سلامت و زیبایی و درحقیقت انرژی و نیروی زندگی بخش کیهانی است و این انرژی از درب ورودی وارد منزل می‌شود.

زمانی این انرژی وارد منزل می‌شود که ورودی منزل پاک و پاکیزه، مرتب، روشن با نورپردازی مناسب و اندازه‌ی آن با سایز ساختمان هماهنگ باشد. درب ورودی منزل به راحتی باید بازوبسته شود. بهتر است زنگ درب همیشه درست و سالم باشد و از کمترین میزان شیشه در طراحی درب استفاده شده باشد.

بهتر است سرویس‌های بهداشتی روبه‌روی درب ورودی منزل نباشند، چون انرژی «چی» وارد آنجا شده و هدر خواهد رفت. اتاق خواب و آشپزخانه نیز نباید روبه‌روی درب ورودی باشند، در این صورت به‌طور ناخودآگاه احساس امنیت نمی‌کنید. اگر آشپزخانه روبه‌روی درب ورودی باشد، ممکن است مدام احساس گرسنگی کنید.

بهترین طرح برای نقشه‌ی معماری منزل این است که اتاق نشیمن روبه‌روی درب ورودی باشد. در این‌صورت تمام اهالی منزل، بالاترین سطح از این انرژی را تجربه می‌کنند. اگر راه‌پله دقیقا در راهروی ورودی منزل‌تان قرار دارد، ممکن است سبب شود «چی» از مسیر پلکان بالا رود و طبقه‌ی پایین از انرژی مثبت بی‌نصیب بماند. اضافه‌کردن یک رانر (قالیچه) به پلکان یا یک اثر هنری برجسته مثل یک تابلوی نقاشی در بالای پلکان، می‌تواند انرژی را نگه دارد. اگر به محض ورود به منزل یک دیوار مقابل روی شما قرار می‌گیرد، حتما به آن دیوار یک آینه نصب کنید.

2. فنگ شویی و هارمونی رنگ و اشیا در سالن نشیمن

سالن نشیمن معمولا از شلوغ‌ترین نقاط منزل است و به همین خاطر اهمیت رعایت اصول فنگ‌شویی و چگونگی روان‌ساختن انرژی مثبت و سالم در آن بسیار حیاتی است. قدم اول این است که نقاط «باگو-آ» یا «نقشه‌ی انرژی فنگ‌شویی» را در سالن نشیمن‌تان پیدا کنید.

پیداکردن این نقاط بسیار ساده است. برای مثال در فنگ‌شویی سنتی، در قسمت جنوب‌شرقی، فنگ‌شویی خانه‌ی شما به جریان انرژی پول در زندگی شما متصل است. یکی دیگر از اصول اساسی فنگ‌شویی، انتخاب صحیح رنگ اتاق نشیمن و سالن پذیرایی است. به همین منظور بهتر است ابتدا عناصر «تولد» فنگ‌شویی و شماره kua یا مسیرهای خوش‌شانسی‌تان را پیدا کنید. برای پیداکردن عناصر «تولد» فنگ‌شویی بهتر است بدانید به عنوان مثال، اگر عنصر شما آتش است، باید خصوصیات عنصر فنگ‌شویی آتش را پیدا کنید، مانند رنگ‌های عنصرآتش (قرمز، نارنجی، بنفش، سرخ، صورتی و زرد)، شکل‌های مثلثی و غیره.

علاوه‌بر این شما به عنصر چوب در خانه‌تان نیاز دارید؛ زیرا چوب، آتش را تغذیه می‌کند. از سوی دیگر، باید شماره‌ی kua (کووا) خودتان و اعضای خانواده‌تان را پیدا کنید. شما می‌توانید با انرژی خوب از بهترین یا خوش‌شانس‌ترین مسیرهای فنگ‌شویی انرژی بگیرید. برای مثال اگر شماره‌ی «کووا»ی شما عدد یک باشد، بهتر است که با یکی از مسیرهای زیر روبه‌رو شوید: جنوب‌شرقی، شرق، جنوب و شمال.

فراموش نکنید اصول «رنگی» فنگ‌شویی با پنج عنصر زمین، آتش، آب و فلز مرتبط است. به عقیده‌ی اساتید فنگ‌شویی شما براساس تاریخ تولد خود می‌توانید، متوجه شوید که انرژی شما جزو کدام دسته از این عناصر است. برای مثال اگر شما فردی شلوغ و پر سر‌و‌صدا یا عصبی هستید و رفتارهای پرخاشگرانه دارید، از تن رنگی قرمز در فضای خود استفاده نکنید.

در این صورت بهترین انتخاب برای شما تن‌های رنگی سردتر مثل سبز و آبی است که تعادل و توازن و آرامش را در فضا ایجاد می‌کنند. زرد و نارنجی هردو رنگ‌های زنده‌ای هستند که سرزندگی و روحیه‌ی شاد را تداعی می‌کنند، درحالی‌که طیف رنگ‌های بنفش و آبی، آرامش‌بخش و رفع‌کننده‌ی تنش هستند.

علاوه‌بر‌ این استفاده از یک ترکیب حساب شده از تن‌های سرد و گرم (مخصوصا انواع رنگ‌های زمینی و خاکی) می‌تواند موجب برقراری ثبات و آرامش و انرژی در فضای خانه شود.

3. فنگ شویی و انرژی خوش‌آهنگ و هماهنگ برای اتاق خواب

به جرئت می‌توان گفت مهم‌ترین اتاق در منزل شما «اتاق خواب» است و به همین دلیل لازم است که هوشمندانه چیده شود. بیش از یک سوم عمر انسان در خواب می‌گذرد و این بدان معناست که در این زمان انرژی‌های منفی و مضر و فعالیت‌های بی‌ثمر باید از اتاق خواب‌تان دور نگه داشته شود. به همین منظور در قدم اول یادتان باشد که:

•          اتاق‌خواب را تمیز و مرتب نگه دارید؛ چرا که مهم‌ترین اصل برای هماهنگ‌کردن انرژی‌ها، پاکیزگی و مرتب‌بودن محیط است.

•          هیچ چیز را زیر تخت نو جوان تان نگذارید، حتی یک وسیله‌ی کوچک، رعایت این مسئله به‌خصوص برای آنهایی که بدخواب هستند و معمولا شب‌ها خواب چندان راحتی ندارند، می‌تواند در روند خوابیدن‌شان بسیار مفید باشد.

•          سعی کنید قسمت بالای تخت‌تان حداقل 3تا 5سانتی‌متر با دیوار فاصله داشته باشد تا انرژی بتواند به‌راحتی و آزادانه جریان پیدا کند.

 

منبع:

https://www.chetor.com/115727-فنگ-شویی/